recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lichte groentecurry met gamba-tempura

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - ijskoud water (100 ml)
  • - water (75 ml)
  • - zeekraal (50 gram)
  • - ei uit de koelkast (1 )
  • - bloem (50 gram)
  • - griekse yoghurt (100 ml)
  • - bosuitjes (3 )
  • - paprika (1 gele)
  • - haricots verts (100 gram)
  • - bleekselderij (3 stengel(s))
  • - winterwortel (1 )
  • - korianderpoeder (ketoembar) (1 theelepel)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - (rijst)olie (150 ml)
  • - ongepelde rauwe garnalen (12 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi de garnalen en pel deze, verwijder zo nodig het zwarte darmkanaaltje op de rug en droog de garnalen met keukenpapier.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Rasp de gember.
  • 4 Snijd bosui, paprika, wortel en bleekselderij in luciferdunne reepjes van 5 cm.
  • 5 Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook en gember heel even aan.
  • 6 Roer de kerriepoeder en korinader erdoor en voeg alle groenten toe.
  • 7 Roerbak de groenten 2 minuten en schenk er het water bij.
  • 8 Verwarm de groente nog 2 minuten en schep de yoghurt erdoor.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Laat de groente nog heel even pruttelen.
  • 11 Klop in een diep bord de bloem met het ei en het ijskoude water een korrelig beslag.
  • 12 Verwarm de resterende olie in een wok tot er witte damp vanaf komt.
  • 13 Haal de garnalen één voor één door het beslag en bak ze met 3-4 tegelijk goudbruin en knapperig.
  • 14 Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
  • 15 Schep de groentecurry in warme diepe borden en leg er een pluk zeekraal op.
  • 16 Leg de garnalentempura op de zeekraal en serveer direct.
  • 17 Lekker met pandanrijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.