recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Limoenrisotto met groene aspergetips en gegrilde grote garnalen

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - garnalen (12 ongepelde)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - parmezaanse kaas (25 g)
  • - groene miniasperges (100 g)
  • - kippenbouillon (600 ml)
  • - limoen (1 stuks)
  • - risottorijst (200 g)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - boter (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotje; Pers en rasp de limoen; Rasp de Parmezaanse kaas; Pers de knoflook.
  • 2 Smelt de helft van de boter in een pan met een dikke bodem en fruit het sjalotje 1 minuut.
  • 3 Bak de rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 4 Roer er 1-2 eetlepels limoensap door en voeg de helft van de kippenbouillon en limoenrasp toe.
  • 5 Kook de rijst zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar en lekker smeuïg.
  • 6 Voeg de rest van de bouillon tijdens het koken scheut voor scheut toe.
  • 7 Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 9 Roer de kaas met de ander helft van de boter door de rijst en laat de risotto even afgedekt staan.
  • 10 Bestrijk de garnalen met knoflook en olie en rooster ze in een grillpan tot ze mooi roze en ondoorschijnend zijn.
  • 11 Schep in warme diepe borden een bergje risotto en leg de asperges en garnalen erop.
  • 12 Garneer met limoenrasp.
  • 13 Wijntip: Een frisse, geparfumeerde witte wijn, zoals Kleinrivier Sauvignon of Pouilly Fumé Cuvée Silex.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.