recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzen met wintergroenten en blauwe kaas

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (750 ml)
  • - gedroogde linzen (250 gram)
  • - uien (2 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - spruitjes (250 gram)
  • - gedroogde tijm (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - danish blue (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Kook de linzen in het water met wat zout in 30 minuten gaar.
  • 3 Snijd de ui in partjes.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Snijd de spruitjes diep in.
  • 6 Schep in een bakblik de uipartjes, knoflook, wortel en spruitjes om met de tijm, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Schep tot slot de olijfolie erdoor.
  • 8 Bak de groenten in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 9 Schep ze regelmatig om.
  • 10 Giet de linzen af en schep ze in vier diepe borden.
  • 11 Verkruimel de kaas.
  • 12 Verdeel de groenten erover en strooi de blauwe kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.