recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzenburger met rodekoolsalade en gepofte aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - volkorenbrood (3 sneetjes)
  • - linzen (uit blik) (400 gram)
  • - appel (1 )
  • - rode kool (0.5 )
  • - gedroogde tijm (1.5 eetlepel)
  • - wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (groot) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de aardappelen schoon.
  • 2 Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes.
  • 3 Snijd de appel in kleine blokjes.
  • 4 Laat de linzen uitlekken.
  • 5 Snijd het brood in blokjes.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Wrijf de aardappelen heel dun in met olijfolie en wat zout.
  • 8 Pof ze op het rooster in de oven in 45-60 minuten gaar.
  • 9 Klop de azijn met de helft van de olijfolie, het water, tijm en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 10 Schep de rode kool en appel erdoor en laat de salade tenminste 30 minuten staan.
  • 11 Pureer de linzen met het brood in de keukenmachine en roer het ei en de peterselie met wat zout en peper erdoor.
  • 12 Vorm dit mengsel tot 8 burgers en bak deze in een anti-aanbakkoekenpan met de rest van de olijfolie in 4-6 minuten bruin en gaar.
  • 13 Leg de linzenburgers en aardappelen op de borden en geef de salade erbij.