recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensalade met gegrilde tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - veldsla (75 gram)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - linzen (uit blik) (800 grm)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - feta (100 gram)
  • - tomaten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Halveer de tomaten.
  • 3 Zet de tomaten in een lage ovenschaal en verkruimel de feta met wat versgemalen zwarte peper erover.
  • 4 Druppel er een vierde van de olijfolie over.
  • 5 Schuif de tomaten 10 cm onder de hete grill en laat ze in 8-10 minuten zacht en lichtbruin worden.
  • 6 Laat de linzen uitlekken.
  • 7 Klop in een kom een dressing van azijn, mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en peper.
  • 8 Schep de linzen en peterselie erdoor.
  • 9 Verdeel de veldsla over borden en schep de linzensalade in het midden.
  • 10 Zet de tomaten op de salade.
  • 11 Snijd de sneetjes brood elk in vier driehoekjes en leg ze op de rand van de borden.