recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensalade met gegrilde tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - veldsla (75 gram)
  • - platte peterselie (3 eetlepels)
  • - linzen (uit blik) (800 grm)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - feta (100 gram)
  • - tomaten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Halveer de tomaten.
  • 3 Zet de tomaten in een lage ovenschaal en verkruimel de feta met wat versgemalen zwarte peper erover.
  • 4 Druppel er een vierde van de olijfolie over.
  • 5 Schuif de tomaten 10 cm onder de hete grill en laat ze in 8-10 minuten zacht en lichtbruin worden.
  • 6 Laat de linzen uitlekken.
  • 7 Klop in een kom een dressing van azijn, mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en peper.
  • 8 Schep de linzen en peterselie erdoor.
  • 9 Verdeel de veldsla over borden en schep de linzensalade in het midden.
  • 10 Zet de tomaten op de salade.
  • 11 Snijd de sneetjes brood elk in vier driehoekjes en leg ze op de rand van de borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.