recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensalade met geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - linzen (800 gram)
  • - bleekselderij (3 stengel(s))
  • - boswortel(s) (4 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - ontbijtspek (100 gr)
  • - rucola (85 gram)
  • - zachte geitenkaas (150 gram)
  • - water (2 eetlepel(s))
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel(s))
  • - dijonmosterd (1 eetlepel(s))
  • - walnootolie (4 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met donker brood.
  • 2 Voorbereiding: laat de linzen goed uitlekken; snijd de bleekselderij in boogjes; snijd de wortels in dunne plakjes; snijd de bosuitjes in dunne ringetjes; snijd de ontbijtspek in plakjes; verkruimel de geitenkaas.
  • 3 Klop in een schaal een dressing van azijn, mosterd, de afgemeten hoeveelheid water, walnootolie en zout en peper naar smaak.
  • 4 Schep de linzen, bleekselderij, wortel en bosui erdoor.
  • 5 Laat de salade een half uur staan.
  • 6 Bak het spek in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig bruin en laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
  • 7 Verdeel de rucola over grote borden en schep de linzensalade in het midden.
  • 8 Verdeel de geitenkaas erover en leg de plakjes spek erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.