recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensalade

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - pittige 30+ kaas (100 gram)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - tomaten (3 )
  • - rode ui (1 )
  • - linzen (uit blik) (2 blikje)
  • - mosterd (2 theelepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - wittewijnazijn (1 eetlepel)
  • - sperziebonen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperziebonen.
  • 2 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af.
  • 3 Laat ze goed uitlekken.
  • 4 Klop in een kom de azijn met olijfolie, mosterd en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Snipper de ui fijn.
  • 6 Snijd de tomaten in partjes.
  • 7 Schep de linzen, ui, sperziebonen en tomaten erdoor.
  • 8 Laat de salade een kwartier staan.
  • 9 Verdeel de sla over borden en schep de linzensalade in het midden erop.
  • 10 Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • 11 Strooi de blokjes kaas over de linzen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.