recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensoep met pastinaak

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - pastinaak (400 gram)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - gedroogde linzen (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - ontbijtspek in plakjes (100 gram)
  • - boter (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Smelt de helft van de boter in een soeppan en bak hierin de plakjes spek krokant.
  • 4 Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
  • 5 Fruit de ui in het bakvet zachtjes glazig.
  • 6 Roer de linzen en Italiaanse kruiden erdoor en bak nog twee minuten.
  • 7 Voeg daarna al roerend de bouillon toe.
  • 8 Breng alles al roerend aan de kook en kook de soep in twintig minuten zachtjes gaar.
  • 9 Schil intussen de pastinaak met een dunschiller en snijd hem schuin in plakken.
  • 10 Smelt de rest van de boter in de hapjespan en schep de stukken pastinaak met oregano en citroensap erdoor.
  • 11 Sprenkel er wat water over en smoor de pastinaak afgedekt in zes tot acht minuten zachtjes gaar.
  • 12 Pureer de linzensoep met een staafmixer en breng op smaak met out en versgemalen peper.
  • 13 Serveer met de stukken pastinaak en de plakjes spek in het midden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.