recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzensoep met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rode uien (2 )
  • - prei (1 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - spruitjes (200 gram)
  • - gedroogde bruine linzen (250 gram)
  • - kippenbouillon (van tablet) (1.5 liter)
  • - chorizo (100 gram)
  • - slavinken (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de chorizo in blokjes; snijd de rode uien in grove stukken; snijd de prei in ringen van 1 cm; snijd de winterwortel in plakken; halveer de spruitjes.
  • 2 Spoel de linzen in een zeef onder stromend water en laat ze uitlekken.
  • 3 Breng ze samen met de bouillon in een soeppan aan de kook en kook ze in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Bak in een koekenpan de chorizo zachtjes uit.
  • 5 Schep ze op een bordje en bak de slavinken in het bakvet rondom bruin en gaar.
  • 6 Leg ze bij de chorizo.
  • 7 Roerbak de groenten 3-4 minuten in het bakvet.
  • 8 Snijd de slavinken in plakjes en roer ze met de chorizo en groente door de linzensoep.
  • 9 Laat de soep nog 8-10 minuten zachtjes koken.
  • 10 Lekker met volkorenbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.