recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzenstoofpot met lentegroenten en lamssaucijsjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - linzen blik a 425 gr (2 blikken)
  • - groentebouilllon (150 ml)
  • - ras-el-hanout (2 theelepels)
  • - bosuitjes (3 )
  • - bospenen (6 )
  • - venkelknol, grote (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - lamssaucijsjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Prik de lamssaucijsjes in met een vork en bak ze in een braadpan met olijfolie in circa vijf minuten rondom bruin.
  • 2 Leg de worstjes op een bord.
  • 3 Schep de in repen gesneden venkel, de geschilde en in stukken van drie centimeter gesneden bospeen, de bosui en ras-el- hanout of twee theelepels paprikapoeder en een theelepel kaneel door het bakvet en bak de groenten twee a drie minuten.
  • 4 Schenk de bouillon erbij en smoor de groente, afgedekt, in vijf minuten beetgaar.
  • 5 Schep de uitgelekte linzen erdoor en leg de worstjes erop.
  • 6 Warm de stoofpot nog even goed door.