recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Linzentaartje met geitenkaasroom en een kleurige salade

Hoofdgerecht
4 personen
230 min
Ingrediënten
  • - handje rucola
  • - handje veldsla
  • - peterselie (1 el)
  • - fijne mosterd (0.5 el)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - linzen (1 blik)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - zachte geitenkaas (75 gram)
  • - slagroom (75 ml)
  • - gepelde hazelnoten (25 gram)
  • - winterwortel (1 )
  • - witte wijnazijn (150 ml)
  • - biet (1 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (5 el)
  • - filodeeg (0.5 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bestrijk de plakjes filodeeg aan 1 kant dun met olijfolie. Leg in elk schaaltje 2 plakjes deeg met de oliekant naar beneden.
  • 3 Duw het deeg in de schaaltjes, de bovenkant mag wat rommelig zijn, en bestrijk ook de bovenkant met olijfolie.
  • 4 Zet de schaaltjes op de bakplaat in de oven en bak de deegbakjes in 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Laat de knapperige bakjes afkoelen en zet ze op borden.
  • 5 Snijd intussen een halve ui in flinterdunne ringen en snipper de rest. Schil de rauwe biet en snijd hem in piepkleine blokjes. Leg de uiringen in een schaaltje en leg de bietblokjes erop.
  • 6 Schenk de azijn erop en laat de ui en biet tenminste 3 uur marineren tot ook de uiringen rood zijn.
  • 7 Schaaf de wortel met een dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een diep bord en schep ze om met een eetlepel azijn, 2/5 eetlepels olijfolie en wat zout en versgemalen peper.
  • 8 Rooster de grof gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze in een kommetje afkoelen.
  • 9 Klop in een kom de slagroom stijf en klop de verkruimelde geitenkaas erdoor. Bewaar dit mengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 10 Verwarm 3/5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui met de fijngehakte knoflook zachtjes glazig.
  • 11 Giet de linzen af en doe ze samen met de wijn, mosterd en fijngehakte peterselie in de pan.
  • 12 Warm de linzen in 3-4 minuten al omscheppend goed door en laat het vocht verdampen.
  • 13 Schep de warme linzen in de knapperige bakjes in de borden en schep er een flinke dot geitenkaasroom op.
  • 14 Strooi de blokjes biet erover en leg de uiringen erop. Strooi de hazelnoten erover.
  • 15 Verdeel wat veldsla en rucola rond de bakjes en drapeer de wortelrepen erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.