recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Little gem gevuld met zalm-kruidensalade

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - littlegem (2 kropjes)
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - verse dille (0.5 eetlepel(s))
  • - gerookte zalm (200 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - citroen (rasp) (0.5 )
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - redpearl tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes eruit.
  • 2 Snijd de zalm in stukjes.
  • 3 Hak de kruiden fijn.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • 5 Meng in een kom het citroensap met de rasp, olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Schep de tomaat, zalm en kruiden erdoor.
  • 7 Laat de salade 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • 8 Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los.
  • 9 Vul mooie slablaadjes (3 p.
  • 10 p.
  • 11 ) met de zalmsalade en leg op een bord de gevulde slablaadjes naast elkaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.