recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lolly van aardbei met chocola en nootjes

Nagerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - leeg bakje voor ijsklontjes (1 )
  • - lange stokjes / lollystokjes (8 )
  • - nougatine (4 eetlepel(s))
  • - kleine reep melkchocolade (1 )
  • - kleine reep pure chocolade (1 )
  • - kleine aardbeien (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en prik in elke aardbei op de plek van het kroontje een lollystokje.
  • 2 Smelt de pure - en melkchocola in 2 aparte bakjes in de magnetron op laag vermogen, of al roerend op heel laag vuur.
  • 3 Stop zodra de chocolade gesmolten is, anders gaat het schiften.
  • 4 Strooi in 8 vakjes van het ijsklontbakje wat nougatine.
  • 5 Doe over de nougatine in elk vakje een lepeltje gesmolten melkchocola.
  • 6 Doe daar de aardbei met een stokje in en vul het geheel op met de gesmolten pure chocola.
  • 7 Laat de lolly’s 30 minuten in de koelkast hard worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.