recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Lolly van citroengras

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - limoen (1 )
  • - chilipeper (0.25 )
  • - vleestomaat (1 )
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - spek (8 plakjes)
  • - citroengras (4 stengels)
  • - sjalotjes (2 )
  • - komijnpoeder (1 theelepel)
  • - ei (1 )
  • - half om half gehakt (600 gram)
  • - bladpeterselie (20 gram)
  • - verse koriander (20 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de sjalotjes fijn.
  • 2 Hak de chilipeper fijn.
  • 3 Verwijder de dikke stelen van de koriander en bladpeterselie en hak de blaadjes fijn.
  • 4 Meng het gehakt met het ei, de komijn, de helft van de sjalot en van de koriander en bladpeterselie.
  • 5 Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 6 Kneed het gehakt grondig door.
  • 7 Snijd de stengels citroengras in de lengte in tweeën.
  • 8 Maak van het gehakt twee balletjes per persoon en kneed deze om de citroenstengels.
  • 9 Wikkel de plakjes spek er omheen en rol ze door het paneermeel.
  • 10 Gril de lolly’s zachtjes in zeven minuten gaar op de barbecue.
  • 11 Voor de salsa: snijd de tomaat in vier stukken en verwijder vocht en zaden.
  • 12 Snijd het tomatenvlees in blokjes.
  • 13 Meng met de resterende bladpeterselie, koriander, sjalotjes en chilipeper.
  • 14 Rasp heel dun de helft van het groen van de limoenschil.
  • 15 Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe aan de rasp.
  • 16 Doe de olijfolie erbij en meng dit met het tomaatkruidenmengsel.
  • 17 Breng op smaak met zout.
  • 18 Serveer de lolly’s met de salsa.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.