recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Maaltijdsalade met coquilles

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - st. jakobsschelpen (500 g)
  • - rucola (85 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zure room (125 ml)
  • - olijfolie extra vierge (6 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - kleine trostomaten (4 stuks)
  • - panklare sperziebonen (350 g)
  • - penne (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de citroen en bewaar het sap; Ontdooi de St. Jakobsschelpen.
  • 2 Kook de penne en sperziebonen in ruim kokend water met zout in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Klop in een schaal het citroensap met de helft van de olijfolie, de zure room en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Giet de pasta en boontjes af en schep ze warm door de dressing.
  • 6 Verhit de andere helft van de olie in een wok en roerbak de coquilles op hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin en net gaar.
  • 7 Bestrooi met zout en peper.
  • 8 Schep de rucola, tomaat en coquilles door de salade.
  • 9 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië, of stevige rosé, zoals Larcisse.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.