recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Macaroni ham-kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - kerstomaatjes (1 doos)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - ham (200 gram)
  • - prei (1 )
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - volkorenmacaroni (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui grof.
  • 2 Snijd de prei in dunne ringen en de ham in stukjes.
  • 3 Halveer de kertomaatjes.
  • 4 Snijd de mozzarella in plakken.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Verhit de olijfolie en smoor de ui en prei afgedekt in 5 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de ham en tomatenpuree erdoor en roer er wat macaronikookvocht door.
  • 9 Roer de uitgelekte macaroni en tomaatjes erdoor en wat zout en peper.
  • 10 Schep de pasta in een ovenschaal en dek het geheel af met de mozzarella.
  • 11 Bak de schotel 15-20 minuten in de oven en laat de kaas smelten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.