recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Macaronischotel met rookworst en sla

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - kookvocht (250 ml)
  • - volkorenmacaroni (300 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rookworst (275 gram)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
  • - oregano (0.5 theelepel)
  • - beschuiten (2 )
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - yoghurtdressing (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de macaroni volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 3 Hak de hutspotgroenten fijn en bak ze 2-3 minuten in een hapjespan met tweederde van de olijfolie.
  • 4 Schep de worst, paprikapoeder, tomatenpuree en oregano erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 5 Giet de macaroni af en vang het kookvocht op.
  • 6 Snijd de rookworst in blokjes.
  • 7 Roer het kookvocht door het worstmengsel en laat dit nog even sudderen.
  • 8 Roer de macaroni erdoor en doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.
  • 9 Verkruimel de beschuiten.
  • 10 Meng het beschuitkruim met de rest van de olijfolie en verdeel dit over de macaroni.
  • 11 Bak de schotel in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • 12 Doe de sla over in een slakom en schep de dressing erdoor.
  • 13 Geef de sla bij de macaronischotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.