recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Madeleines met jam

Bijgerecht
12 personen
75 min
Ingrediënten
  • - madeleine- of muffinvorm met 12 holtes
  • - handmixer
  • - abrikozenjam (2 eetlepel(s))
  • - eidooier (1 )
  • - eieren (2 )
  • - citroen (rasp) (0.5 )
  • - honing (1 eetlepel)
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (125 gram)
  • - boter (110 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de boter in een steelpan op zacht vuur smelten.
  • 2 Vet de vormpjes goed in.
  • 3 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom.
  • 4 Meng in een andere kom de boter, suiker, bruine suiker, honing, citroenrasp, eieren en de eidooier erdoor.
  • 5 Klop het mengsel 2 minuten met de handmixer en voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe en blijf 1 minuut door kloppen.
  • 6 Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
  • 7 Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • 8 Verdeel de helft van het beslag over de holtes van de vorm.
  • 9 Zorg dat de holtes voor niet meer dan 2/3 gevuld zijn.
  • 10 Schep in het midden van het beslag steeds een heel klein beetje jam, niet meer dan een kwart van de aangegeven hoeveelheid.
  • 11 Zorg dat het beslag weer boven de jam sluit.
  • 12 Schuif de bakplaat in de oven en bak de madeleines in 8-10 minuten goudbruin.
  • 13 Het midden zal wat omhoog komen.
  • 14 De hoge bovenkant blijft lichter dan de zijkanten.
  • 15 Laat de madeleines op een rooster afkoelen.
  • 16 Maak van de rest van het beslag nog eens een aantal madeleines.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.