recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Magere runderlapjes met een stamppotje van pastinaak en rucola

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - rucola (50 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - rijpe tomaten (2 stuks)
  • - pastinaak (600 gram)
  • - kruimige aardappelen (600 gram)
  • - magere runderlapjes in jus (525 gram)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
  • 3 Verwarm 25 g boter in een hapjespan en bak de runderlapjes aan beide kanten bruin.
  • 4 Schenk de jus erbij en stoof het vlees afgedekt op heel laag vuur in 2-3 uur gaar, zet de pan zo nodig op een vlamverdeler.
  • 5 Kook de aardappel en pastinaak in het water en wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • 6 Snijd intussen de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • 7 Giet de aardappelen en pastinaak af, vang het kookvocht op en stamp ze met een stamper fijn.
  • 8 Roer alles met de melk en de helft van de boter tot een smeuïge puree, voeg eventueel nog een scheut van het kookvocht toe.
  • 9 Schep de tomaatreepjes en rucola erdoor en verwarm de stamppot tot de rucola net begint te slinken.
  • 10 Breng het stamppotje op smaak met zout en versgemalen peper en schep het op warme borden.
  • 11 Maak in het midden een kuiltje en schep hier wat jus in.
  • 12 Leg de runderlapjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.