recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Maissoep met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tortilla chips nacho cheese (50 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (150 gram)
  • - broccoli (300 gram)
  • - tuinkruidenbouillon (1 liter)
  • - tacokruiden (1.5 eetlepel)
  • - maïskorrels (uit blik) (1 blik)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (300 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en fruit deze samen met de geschilde aardappelblokjes 5 minuten in een soeppan met olijfolie.
  • 2 Schep de maïskorrels en tacokruiden erdoor.
  • 3 Schenk de bouillon erbij en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stengels in blokjes.
  • 5 Kook de broccoli in ruim water in 3-4 minuten gaar.
  • 6 Spoel de broccoli in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.
  • 7 Laat 2/3 van de kaas al roerende in de soep smelten en voeg de broccoli toe.
  • 8 Serveer de soep in wijde kommen en strooi de tortillachips en kaas erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.