recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Makkelijke minestrone

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - pesto (3 eetlepels)
  • - runderbraadworsten (2 )
  • - klein potje witte bonen (1 )
  • - mini penne (100 gram)
  • - tomatensap (1 liter)
  • - groentebouillon (tabletten) (2 )
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - boeren soepgroente (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan.
  • 2 Snij de courgette in blokjes.
  • 3 Pers de tenen knoflook erboven uit en schep de soepgroenten, de courgette en de kruiden erdoor.
  • 4 Bak twee minuten op zacht vuur.
  • 5 Verkruimel de bouillontabletten boven de groenten en schenk het tomatensap en een halve liter water erbij.
  • 6 Breng alles al roerend aan de kook.
  • 7 Snij de runderbraadworsten in plakjes.
  • 8 Roer de penne, witte bonen met vocht en plakjes worst door de soep en breng alles opnieuw aan de kook.
  • 9 Kook de soep in tien minuten zachtjes gaar.
  • 10 Breng de soep op smaak met de pesto en warm nog heel even door.
  • 11 Serveer de minestrone in kommen en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.