recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Makreelrillette met zelfgemaakt knäckebröd

Voorgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - witte peper
  • - verse bieslook (2 eetlepels)
  • - griekse yoghurt (1.5 eetlepel)
  • - gerookte makreel (1 )
  • - komijn (0.5 eetlepel)
  • - instant gist (4 gram)
  • - zout (0.33 theelepel)
  • - karwijzaad (0.5 theelepel)
  • - bloem (225 gram)
  • - melk (170 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de melk tot lauwwarm.
  • 2 Meng de bloem, karwijzaad en zout door elkaar in een kom.
  • 3 Voeg de gist toe en roer erdoor, en meng er dan de melk doorheen.
  • 4 Kneed in circa 4 minuten met een keukenmachine of 8 minuten met de hand tot een homogeen deeg.
  • 5 Vorm 8 gelijke bolletjes, druk ze plat tot 1 cm hoog en leg ze tussen 2 vellen bakpapier.
  • 6 Leg er een warme, licht vochtige theedoek over en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • 7 Verwijder de huid en graatjes van de makreel en pluk het vlees.
  • 8 Meng de yoghurt krachtig door de vis zodat het een stevige rillette wordt.
  • 9 Knip de bieslook in zeer dunne ringetjes en meng de helft ervan door de rillette.
  • 10 Breng op smaak met verse witte peper.
  • 11 Doe de rillette in een kommetje en bestrooi met de overgebleven bieslook.
  • 12 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 13 Doe de ovenplaten direct in de oven om ze op te warmen.
  • 14 Bestuif het deeg aan beide kanten met wat bloem en rol de stukken nog wat verder uit tot circa 3 mm dik.
  • 15 Verdeel ze over de stukken bakpapier.
  • 16 Prik er veel diepe gaatjes in met een vork.
  • 17 Bestrijk het deeg met wat water, strooi er de komijn en nog iets zout over.
  • 18 Schuif de stukken bakpapier met het deeg op de hete bakplaten en bak het knäckebröd in 10 à 12 minuten krokant.
  • 19 Draai ze na 5 minuten snel om zonder de oven al te veel te laten afkoelen.
  • 20 Laat het knäckebröd op een rekje afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met de rillette.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.