recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mangosoep met citroensorbet

Nagerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - aardbeien of frambozen (125 gram)
  • - grote bollen citroensorbet (4 )
  • - gemalen kokos (3 eetlepel(s))
  • - zoete witte wijn (150 ml)
  • - sinaasappel (rasp en sap) (1 )
  • - mango's (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de aardbeien (of frambozen).
  • 2 Schil de mango’s met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.
  • 3 Doe de mango met het sinaasappelsap en de wijn in de blender of keukenmachine en pureer alles tot een gladde licht gebonden soep.
  • 4 Schep de mangosoep in een kan en laat de soep in de koelkast in 1 uur koud worden.
  • 5 Rooster de kokos in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin.
  • 6 Laat de kokos op een bord afkoelen.
  • 7 Schenk de mangosoep in diepe borden.
  • 8 Schep in het midden een bol citroensorbet en strooi er wat kokos en sinaasappelrasp over.
  • 9 Garneer met de aardbeien.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.