recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Marokkaanse runderstoofpot met courgette

Hoofdgerecht
4 personen
215 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 stuks)
  • - winterwortel (300 g)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - uien (2 stuks)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - magere runderlappen (750 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous of rijst.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook uit; Snipper de uien grof; Snijd de winterwortel in plakken; Snijd de courgette in blokjes.
  • 3 Snijd het vlees in grove stukken en schep het in een braadpan om met de knoflook, chilipoeder, kaneel, uien, olijfolie en bouillon.
  • 4 Voeg zout en peper naar smaak toe en breng het vlees langzaam tegen de kook aan.
  • 5 Stoof het vlees 2,5 uur op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler eronder) en schep het regelmatig om.
  • 6 Schep de wortel en courgette erdoor en stoof het vlees in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Wijntip: Stevige rode wijn zonder te veel rijping, zoals een cabernet sauvignon uit Chili of Zuid-Afrika.