recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Marokkaanse tajine met kip

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - groene olijfjes (15 )
  • - saffraanpoeder (1 mespuntje)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - koriander, gesneden (4 eetlepels)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - kippenbouten zonder vel (4 )
  • - knoflook (geperst) (2 teentjes)
  • - olijfolie 'extra vierge' (3 eetlepels)
  • - tomaat (1 )
  • - grote ui (1 )
  • - kleine worteltjes (10 )
  • - grote aardappelen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in 6 stukjes.
  • 2 Schraap dan de wortelen.
  • 3 Snijd de ui doormidden en daarna in halve maantjes van een halve centimeter breed.
  • 4 Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes.
  • 5 Verhit de tajine op halfhoog vuur.
  • 6 Doe er de olijfolie in, pers er de teentjes knoflook bij en voeg de kippenbouten toe.
  • 7 Snij de verse peterselie en koriander en strooi 0.75 hiervan over de kip met zout en peper, paprika-, gember- en safraanpoeder.
  • 8 Sluit daarna de tajine en wacht tot de kip een witte kleur krijgt en draai zo nu en dan de kip om.
  • 9 Voeg de uien en tomaat toe.
  • 10 Zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.
  • 11 Voeg daarna de worteltjes en de aardappel toe.
  • 12 Leg er na nog eens 20 minuten de olijven en de resterende peterselie en koriander bij.
  • 13 Kijk regelmatig of de tajine wel genoeg vocht bevat.
  • 14 Zo niet, voeg dan wat water toe.
  • 15 Na ongeveer 45 minuten is de tajine gaar.
  • 16 Controleer door met een vork in de groenten te prikken.
  • 17 Serveer er Marokkaans brood bij en smullen maar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.