recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterraans eenpansgerecht

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - verse peterselie (1 bosje)
  • - eieren (4 )
  • - kippenbouillon (0.5 liter)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - rijpe tomaten (2 )
  • - tomatenpuree (1 eetlepel)
  • - rode paprika (1 )
  • - krieltjes (400 gram)
  • - verse tijm (6 tekjes)
  • - komijn (1 snufje)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - verse worst (250 gram)
  • - rode uien (3 )
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - chorizo (150 gram)
  • - olie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo en verse worst in plakken.
  • 2 Pel en snipper de knoflook.
  • 3 Snijd de rode peper in ringen.
  • 4 Snijd de uien in parten.
  • 5 Snijd de rode paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
  • 6 Snijd de peterselie.
  • 7 Verwarm een hapjespan met de olie.
  • 8 Bak de chorizo samen met de knoflook, rode peper en uien een minuut.
  • 9 Voeg de verse worst, paprikapoeder, komijn, tijm, aardappels en paprika toe.
  • 10 Bak alles nog eens circa twee minuten.
  • 11 Voeg de tomatenpuree en de verse tomatenblokjes toe.
  • 12 Meng alles door elkaar en blus af met de rode wijn.
  • 13 Laat circa twee minuten doorkoken.
  • 14 Voeg dan de kippenbouillon toe.
  • 15 Dek de pan af met de deksel en laat het circa dertig tot veertig minuten doorkoken op halfhoog vuur.
  • 16 De bedoeling is dat in die tijd de aardappels gaar worden het vocht grotendeels verdampt.
  • 17 Maak vier kuiltjes in de pan en breek daar voorzichtig een eitje boven.
  • 18 Zorg dat de dooier heel blijft.
  • 19 Dek de pan af en laat de eieren vier minuten garen.
  • 20 Serveer alles samen in een diep bord.
  • 21 Zorg dat er van alles wat op het bord is.
  • 22 Garneer met gesneden peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.