recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane bouillonfondue

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - biefstuk (200 g)
  • - varkenshaasje (1 stuks)
  • - kipfilet (200 g)
  • - verse peterselie (40 g)
  • - gedroogde tomaatjes op olie (100 g)
  • - verse tijm (4 takjes)
  • - medium dry sherry (400 ml)
  • - sterke kippenbouillon (1 liter)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met ciabatta en een salade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Laat de gedroogde tomaatjes op olie goed uitlekken; Snijd de kipfilet in plakjes; Snijd de varkenshaasje in plakjes; Snijd de biefstuk in plakjes.
  • 3 Fruit de knoflook zachtjes in de olijfolie en voeg de bouillon, sherry en tijm toe.
  • 4 Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Pureer de tomaatjes met peterselie en 3-4 eetlepels bouillon en een scheut olie van de tomaatjes tot een sausje.
  • 6 Doe over in een schaaltje.
  • 7 Schenk de bouillon in de bouillonpan en zet deze op het rechaud op tafel.
  • 8 Zet de plakjes vlees op een schaal erbij.
  • 9 Steek steeds een plakje vlees aan een fonduevork en laat het in de bouillon garen.
  • 10 Wijntip: Lichte witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of lichte rode, zoals Bardolino of Bourgogne.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.