recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane gestoofde kabeljauw

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - (vis)bouillon (100 ml)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - ansjovisfilets (blik) (4 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst of pasta en gekookte broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries kabeljauw filets; Snijd de ansjovisfilets (blik) fijn; Snijd de rode paprika in blokjes; Halveer de zwarte olijven zonder pit.
  • 3 Snijd de kabeljauw in stukken en kruid ze met zout en peper.
  • 4 Halveer de citroen in de lengte en snijd hem in plakjes.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ansjovis zachtjes tot de vis wegsmelt.
  • 6 Leg de stukken kabeljauw in de pan en verdeel de citroen, paprika, olijven en kappertjes ertussen.
  • 7 Schenk de bouillon erbij en stoof de kabeljauw afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Wijntip: Strakke witte wijn, bijvoorbeeld Sauvignon Blanc of Verdicchio dei Castelli di Jesi.