recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane kalkoenspiesen met krieltjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - metalen spiesen (8 stuks)
  • - kleine gele paprika (1 stuks)
  • - kleine rode paprika (1 stuks)
  • - halve krieltjes met schilletje (1 pak)
  • - kalkoenfilet (300 g)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de knoflook uit; Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 3 cm; Snijd de kleine rode paprika in blokjes van 2 cm; Snijd de kleine gele paprika in blokjes van 2 cm.
  • 2 Laat houten spiesen een half uur in ruim water weken.
  • 3 Meng de olijfolie met knoflook, chilipoeder en tijm en schep de blokjes kalkoen erdoor.
  • 4 Laat het vlees minstens 10 minuten marineren.
  • 5 Steek de blokjes kalkoen daarna afgewisseld met halve krieltjes en blokjes paprika aan de spiesen.
  • 6 Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op een smeulende barbecue of in een grillpan in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • 7 Wijntip: Volle rode wijn uit Australië, zoals Cabernet/Shiraz of Merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.