recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane krieltjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - verse italiaanse kruiden (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - panklare krieltjes (700 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met gegrilde biefstuk of vis.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode paprika in grove stukken; Snijd de ui in grove stukken; Snijd de knoflook in plakjes; Hak de verse Italiaanse kruiden fijn.
  • 3 Meng in een lage ovenschaal de krieltjes, paprika, ui, knoflook en kruiden door elkaar.
  • 4 Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de balsamicoazijn en olijfolie erdoor.
  • 5 Schuif de schaal in de oven en bak de krieltjes in 25 minuten mooi bruin en gaar, schep ze regelmatig om.
  • 6 Wijntip: Droge rosé of kernachtige witte, bv. chenin blanc (droë steen).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.