recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane mosselen met knoflookmayonaise

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - sjalotjes (2 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - panklare mosselen (2 kg)
  • - citroensap
  • - olijfolie extra vierge (150 ml)
  • - ei (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met stokbrood en een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Pers de knoflook; Snijd de knoflook in plakjes; Snipper de sjalotjes; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Meng de geperste knoflook met de eidooier.
  • 4 Voeg al kloppend met de handmixer op twee eetlepels na de olijfolie toe, eerst druppel voor druppel en later in een dun straaltje.
  • 5 Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • 6 Spoel de mosselen af onder stromend water en leg ze in een grote pan.
  • 7 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet dichtgaan.
  • 8 Verdeel de knoflookplakjes, sjalot en peterselie erover en schenk er 2 eetlepels olijfolie over.
  • 9 Smoor de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot ze allemaal openstaan.
  • 10 Serveer de mosselen in een grote schaal met de knoflookmayonaise.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Huiswijn wit droog of Sauvignon Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.