recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane mosselen met kruidenfriet

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - aardappelen (1 kilo)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - mosselen (2 kilo)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - veldsla (150 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (2 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - zeezout
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Was en droog de aardappelen.
  • 3 Hak de tijmblaadjes fijn.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3 minuten beetgaar.
  • 7 Spoel de roosjes in een vergiet onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • 8 Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van 1 cm dik en snijd de plakken in repen van 1 cm dik.
  • 9 Meng in een kom paprikapoeder, tijm en zwarte peper met een derde van de olijfolie.
  • 10 Schep de aardappelrepen door de kruidenolie en spreid ze uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 11 Bak de frieten in de oven in 25-30 minuten knapperig bruin, schep ze af en toe om.
  • 12 Spoel de mosselen af onder koud stromend water en leg ze in een grote pan.
  • 13 Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het aanrecht niet dicht gaan.
  • 14 Verdeel de knoflook en peterselie met een derde van de olijfolie erover.
  • 15 Smoor de mosselen afgedekt 6-8 minuten op matig hoog vuur tot alle schelpen open staan.
  • 16 Verdeel de veldsla in een slaschaal en leg de broccoliroosjes en olijven erop.
  • 17 Sprenkel de azijn met de rest van de olijfolie erover.
  • 18 Bestrooi de frieten met wat zeezout en doe ze over in een schaal.
  • 19 Doe ook de mosselen over in een grote schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.