recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane salade met gegrilde kipfilet

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - aardappelen (500 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - kipfilet (250 gram)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - tomaten (4 )
  • - kleine ui (1 )
  • - sla (1 krop)
  • - ansjovisfilet(s) (1 blikje)
  • - zwarte olijven (12 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil en snijd de aardappelen in blokjes; halveer de sperziebonen; snijd de kipfilet in plakken van 1 cm dik; snijd de tomaten in stukjes; snijd de ui in flinterdunne ringen; was de sla en snijd deze in stukken; laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelen en sperziebonen samen in ruim kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
  • 3 Meng de kip met wat zout, peper, helft van de citroensap en 1 eetlepel olijfolie en bak ze in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.
  • 4 Giet de aardappelen en sperziebonen af en meng ze met de tomaat, ui, andere helft van de citroensap en de rest van de olijfolie.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de slabladeren over de borden en schep de salade erop.
  • 7 Leg de plakjes kip erop en garneer met ansjovis en olijven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.