recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane salade met kaas en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - chorizo (100 g)
  • - rucola (75 )
  • - geraspte saladekaas (150 g)
  • - tomaten (4 stuks)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - sperziebonen (250 g)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - gele paprika’s (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de gele paprika’s in brede repen; Maak de sperziebonen schoon; Pers de citroen; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de chorizo in plakjes.
  • 2 Schep de paprikarepen om met de helft van de olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 5-7 minuten gaar.
  • 3 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar.
  • 4 Klop in een kom een dressing van citroensap, de andere helft van de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • 5 Schep de bosui, tomaat, afgegoten sperziebonen, paprika, rucola en saladekaas erdoor.
  • 6 Verdeel de rucola over vier borden en schep de salade erop.
  • 7 Bak de plakjes chorizo knapperig in de grillpan en leg ze op de salade.
  • 8 Wijntip: Droge rosé uit de Provence, Languedoc of Zuid-Afrika. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.