recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane salade

Lunch
1 personen
10 min
Ingrediënten
  • - feta in blokjes (50 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit, gehalveerd (3 )
  • - mini romaine (6 blaadjes)
  • - peterselie (fijngehakt) (1 eetlepel)
  • - cherrytomaatjes gehalveerd (4 )
  • - gele paprika in kleine blokjes (0.25 )
  • - courgette in kleine blokjes (0.25 )
  • - kikkererwten (150 gram) (1 blikje)
  • - tomatenketchup (2 eetlepels)
  • - olijfolie (0.5 eetlepel)
  • - citroensap (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 1 afsluitbare kom.
  • 2 Kan de avond van tevoren: Klop in de afsluitbare kom een dressing van citroensap, olijfolie, tomatenketchup, wat zout en versgemalen peper.
  • 3 Schep de kikkererwten, courgette, paprika, cherrytomaatjes en peterselie erdoor.
  • 4 Zet de kom afgedekt in de koelkast.
  • 5 Vlak voor vertrek: Duw de slablaadjes aan de zijkant tussen de kom en de salade.
  • 6 Verdeel de olijven en feta over de salade.
  • 7 Sluit af met de deksel.
  • 8 Neem de kom met salade gekoeld mee.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.