recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane vissoep

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rijpe tomaten (500 gram)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - visbouillon (500 ml)
  • - dunne prei (1 )
  • - diepvries kabeljauw filets (300 gram)
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de tomaten in stukken.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Hak de oregano fijn.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Snijd de prei in flinterdunne ringen.
  • 6 Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 3 cm.
  • 7 Pureer de tomaten met de kruiden en knoflook in een blender of in de keukenmachine.
  • 8 Schenk de puree in een pan, roer de bouillon erdoor en breng de soep al roerend aan de kook.
  • 9 Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • 10 Voeg de prei en kabeljauw toe.
  • 11 Roer de soep voorzichtig door en verwarm de soep nog 3-4 minuten tot de vis net gaar is.
  • 12 Schep de soep in wijde kommen en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • 13 Lekker met Italiaanse soepstengels.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.