recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mediterrane vissoep

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gekookte mosselen (125 g)
  • - garnalen (125 g)
  • - verse zalmfilet (250 g)
  • - tomaten (3 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
  • - prei (1 dunne)
  • - boswortelen (150 g)
  • - provençaalse kruiden (1 eetlepel)
  • - basis voor heldere tomatensoep (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geraspte kaas, stokbrood en knoflooksaus.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de boswortelen in plakjes; Snijd de prei in ringen; Snijd de courgette in blokjes; Snijd de tomaten in stukjes; Snijd de verse zalmfilet in blokjes.
  • 3 Bereid de basis voor heldere tomatensoep volgens de aanwijzingen en roer de Provençaalse kruiden erdoor.
  • 4 Voeg de wortel, prei, courgette en tomaat toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • 5 Voeg dan de zalm, garnalen en mosselen toe en laat de soep nog 3-5 minuten heel zachtjes koken.
  • 6 Serveer de soep in grote komme.
  • 7 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Verdicchio, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.