recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Meergranen batard met wortelspread

Lunch
6 personen
10 min
Ingrediënten
  • - peterselie
  • - huttenkasse (200 gram)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - bosuitjes (3 )
  • - bospenen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de bospenen schoon met een dunschiller en rasp deze vervolgens fijn.
  • 2 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 3 Verwarm in een kleine pan de olijfolie en smoor de geraspte wortel met de witte uiringetjes, de kerriepoeder en een beetje water afgedekt in vier minuten zachtjes gaar.
  • 4 Pureer het wortelmengsel in een blender en meng er de hüttenkäse en wat zout en peper door.
  • 5 Lekker op sneetjes meergranen Batard, gegarneerd met de groene ringetjes bosui en wat fijngehakte peterselie.