recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Meergranenpunten met kaassalade

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - kleine blaadjes kropsla (8 )
  • - friese meergranenpunten (4 )
  • - yoghurtmayonaise (2 eetlepels)
  • - peterselie (1 eetlepel)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - radijsjes (8 )
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - bospenen (2 )
  • - jongbelegen kaas aan een stuk (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook en de peterselie fijn.
  • 2 Snijd de kaas, wortels, bleekselderij en de helft van de radijsjes in blokjes van 5 mm en meng ze in een kom met de bieslook, peterselie en yoghurtmayonaise tot een salade.
  • 3 Voeg zo nodig wat zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Snijd de resterende radijsjes in plakjes.
  • 5 Snijd de meergranenpunten open en leg de blaadjes sla op de onderkanten.
  • 6 Schep de kaassalade erop en garneer met de plakjes radijs.
  • 7 Leg de bovenkant van de broodjes er weer op.
  • 8 Verpak de broodjes voor een picknick elk strak in plasticfolie, zodat ze lekker vers blijven en de vulling niet gaat schuiven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.