recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Meloen-tomatensoep met rauwe ham en basilicum

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - parmaham (2 plakken)
  • - vleestomaten (2 )
  • - basilicum (12 blaadjes)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - olijfolie (extra vierge) (2 eetlepels)
  • - cantaloupmeloen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadjes en de schil.
  • 2 Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in de blender met de olijfolie, het citroensap en 0.75 van de basilicum.
  • 3 Pureer en breng op smaak met zout en peper, voeg zo nodig wat water toe.
  • 4 Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees met schil in kleine stukjes.
  • 5 Snijd de ham in reepjes.
  • 6 Verdeel de soep over diepe borden, schep in elk bord een lepel tomatenblokjes en maak af met de reepjes ham en een blaadje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.