recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Meloentartaar met komkommer en munt

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - munt (vers) (4 takjes)
  • - limoen (daar de sap van) (1 )
  • - olijfolie 'extra vierge' (2 eetlepels)
  • - mascarpone (50 gram)
  • - komkommer (0.5 )
  • - meloen piel de sapo (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder de zaadjes en de schil van de meloen.
  • 2 Snijd het vruchtvlees van de meloen in piepkleine blokjes.
  • 3 Was de komkommer en snijd hem in de lengte in kwarten.
  • 4 Verwijder het zachte gedeelte met de zaadjes.
  • 5 Snijd de rest met schil en al in piepkleine blokjes.
  • 6 Roer de mascarpone los en meng met de komkommer.
  • 7 Meng er dan de olijfolie, het limoensap, wat zout en flink wat versgemalen peper door.
  • 8 Meng er dan voorzichtig de meloenblokjes door.
  • 9 Maak met behulp van een steker of een kommetje op elk bord een bergje meloentartaar.
  • 10 Garneer gul met de muntblaadjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.