recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse bonen met tortillachips

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (75 gram)
  • - tortillachips naturel (50 gram)
  • - rode kidneybonen (2 blikken)
  • - maïskorrels (1 blik)
  • - tacokruiden (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - grote ui (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en wortel 3-4 minuten.
  • 3 Roer de tomatenpuree met de tacokruiden erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 4 Schep dan de maïskorrels en bonen met vocht erdoor.
  • 5 Voeg nog een scheut water toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Verwarm de ovengrill voor.
  • 7 Doe het bonengerecht over in een lage ovenschaal en verdeel de tortillachips en de kaas erover.
  • 8 Schuif de schaal 10 cm onder de hete ovengrill en laat de kaas in 3-4 minuten smelten en de chips knapperig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.