recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse eieren met tacochips

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - chorizoworst (250 gram)
  • - grote ui (1 )
  • - gourmet paprikablokjes (175 gram)
  • - bospeen (2 )
  • - grote tomaten (3 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - tacokruiden (2 theelepels)
  • - grote eieren (4 )
  • - tortillachips naturel (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de bospeen in piepkleine blokjes van drie tot vier millimeter.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Hak de oregano fijn.
  • 5 Haal het vel van de chorizoworst en snijd de worst in kleine blokjes.
  • 6 Bak de blokjes chorizo in een hapjespan zachtjes uit.
  • 7 Schenk het meeste uitgesmolten vet uit de pan.
  • 8 Schep de ui, paprika en wortel door de chorizo en bak 3-4 minuten zachtjes mee.
  • 9 Schep de tomaatblokjes, oregano en tacokruiden erdoor en bak alles al omscheppend nog twee tot drie minuten.
  • 10 Maak vier holtes in het mengsel in de pan en breek boven elke holte een ei.
  • 11 Laat de eieren op matig hoog vuur in vier tot vijf minuten stollen.
  • 12 Schep de eieren met chorizo en groenten op de borden en strooi er tacochips over.
  • 13 Tip: Schenkt hierbij een jonge rode wijn, zoals Duclos Cabernet Sauvignon of Route du Soleil Merlot.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.