recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse groenteschotel met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (100 g)
  • - doritos dippas (1 zakje)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 g)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - chorizo (250 g)
  • - pompoen (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Hak de knoflook fijn; Snijd de rode paprika in stukken; Hak de verse koriander grof.
  • 2 Schil de pompoen of aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Bak de chorizo in een wok zachtjes uit.
  • 4 Schep de ui, knoflook, paprika en pompoen erdoor en roerbak de groenten 4-5 minuten.
  • 5 Schep de maïskorrels met de afgemeten hoeveelheid water erdoor en laat de groenten in nog 5 minuten gaar worden.
  • 6 Voeg de koriander en zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Doe het mengsel over in een lage ovenschaal en strijk de crème fraîche erover uit.
  • 8 Verkruimel de Doritos licht en strooi ze met de kaas over de crème fraîche.
  • 9 Laat de schotel onder een hete ovengrill in 5 minuten kleuren en de kaas smelten.
  • 10 Wijntip: Volle, kruidige rode wijn, zoals Malbec uit Argentinië of Australische Shiraz.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook aardappelen gebruiken in plaats van de pompoen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.