recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse groentestoofpot met kipkarbonade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - maïs (uit blik) (285 gram)
  • - courgette (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - tacokruiden (1.5 eetlepel)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui, snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Wrijf de kipkarbonades in met tacokruiden en bak ze in een hapjespan met margarine rondom bruin.
  • 4 Leg de kip op een bord en roerbak de ui, paprika en courgette 3-4 minuten in het bakvet.
  • 5 Schep de maïs, krieltjes en oregano erdoor en voeg wat zout en peper toe.
  • 6 Leg de kipkarbonades ertussen en schenk er het water bij.
  • 7 Smoor de kipkarbonades met groenten in nog 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Serveer de groenten met krieltjes en wat stoofvocht in diepe borden en leg er een kipkarbonade op.