recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse groentestoofpot met kipkarbonade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - maïs (uit blik) (285 gram)
  • - courgette (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - tacokruiden (1.5 eetlepel)
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui, snijd de paprika en courgette in blokjes.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Wrijf de kipkarbonades in met tacokruiden en bak ze in een hapjespan met margarine rondom bruin.
  • 4 Leg de kip op een bord en roerbak de ui, paprika en courgette 3-4 minuten in het bakvet.
  • 5 Schep de maïs, krieltjes en oregano erdoor en voeg wat zout en peper toe.
  • 6 Leg de kipkarbonades ertussen en schenk er het water bij.
  • 7 Smoor de kipkarbonades met groenten in nog 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Serveer de groenten met krieltjes en wat stoofvocht in diepe borden en leg er een kipkarbonade op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.