recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse kaasfondue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - witbier (300 ml)
  • - belegen kaas (600 gram)
  • - maïzena (1 eetlepel(s))
  • - tomaten (3 )
  • - bosuitje (1 )
  • - verse koriander (15 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - tacokruiden (0.5 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: hak de knoflook fijn; rasp de kaas; snijd de tomaten in blokjes; snijd de uitjes in ringen; hak de koriander fijn.
  • 2 Verhit de olie in een fonduepan of kleine braadpan en fruit de knoflook zachtjes aan.
  • 3 Roer de tacokruiden erdoor en voeg het bier toe.
  • 4 Breng dit aan de kook en voeg de kaas toe.
  • 5 Laat de kaas al roerende smelten.
  • 6 Meng de maïzena met wat water en voeg dit al roerende toe.
  • 7 Blijf roeren tot een mooi gebonden fondue.
  • 8 Strooi de tomaat, bosui en koriander erin.
  • 9 Serveer met repen wraptortilla, tortillachips en groente als bleekselderij, paprika en kerstomaatjes om te dopen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.