recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse kipfilet uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - meergranenrijst (1 pak)
  • - 30+ geraspte kaas (50 gram)
  • - tortillachips (50 gram)
  • - tomatenstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - mexicaanse groentemix (400 gram)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kipfilet in drie stukken per persoon.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Meng de tacokruiden met de olie en wrijf de stukken kip hiermee in.
  • 4 Bak de kip in een hapjespan in 5 minuten rondom bruin.
  • 5 Verdeel de Mexicaanse groente eromheen en bak alles nog 3 minuten.
  • 6 Leg de stukken kip in een oven schaal.
  • 7 Roer de tomaatstukjes met vocht door de groente en schep de saus over de kip.
  • 8 Verkruimel de tortillachips.
  • 9 Strooi de tortillachips en kaas erover.
  • 10 Bak de schotel in de oven in 20-25 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 11 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 12 Schep de maïskorrels er na 10 minuten door en warm ze mee.
  • 13 Serveer de rijst bij de kipschotel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.