recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse stoofpot met varkensvlees

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (1 zak)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - sugo di mama tomatensaus (1 pot)
  • - sinaasappel (1 )
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - ui (1 )
  • - magere varkenslapjes (3 )
  • - chorizo (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo en de varkenslapjes in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Bak de chorizo in een hapjespan zachtjes uit.
  • 4 Schep het vlees en de ui erdoor en bak alles nog 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 5 Rasp de sinaasappel en pers deze uit.
  • 6 Voeg de oregano, tacokruiden en sinaasappelrasp met de tomatensaus, de helft van het sinaasappelsap en wat zout toe.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt 30 minuten op zacht vuur.
  • 8 Schep de krieltjes erdoor en stoof alles in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Klop de rest van het sinaasappelsap met de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de sla erdoor.
  • 10 Serveer de sla bij de stoofschotel.