Ga naar de hoofdinhoud

Mexicaanse tomaat-paprikasoep

4 personen Gemiddeld 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de uien en snijd in parten. Verdeel de paprika en ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden en besprenkel met de olie. Rooster de groenten 45 minuten in de oven. Schep alle groenten met de losgekomen sappen van de bakplaat in een soeppan. Voeg 250 ml water en de tomato frito toe en breng tegen de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bonenmix met mais toe aan de soep en warm goed door. Schep de soep in 4 kommen. Lekker met zure room en koriander.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 202 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 23 g
Vet 8 g
Waarvan verzadigd 2 g
Trefwoorden soeprecepten