recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Mexicaanse tortillataart met chilibonen en maïs

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - wraptortilla's (25 cm) (4 )
  • - uien (3 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - tomatenpuree uit blik (70 gram)
  • - pittige paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rode kidneybonen (400 gram)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - feta (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de uien in ringen.
  • 3 Fruit de uiringen zachtjes glazig in een hapjespan met hete olie.
  • 4 Pers de knoflook.
  • 5 Schep ze op een bord en bak de knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder twee minuten in het bakvet.
  • 6 Roer de rode bonen en maïs met het vocht erdoor.
  • 7 Voeg het water en zout naar smaak toe en laat alles even sudderen.
  • 8 Strijk het rodebonenmengsel over de tortilla's uit en verdeel de uiringen en peterselie erover.
  • 9 Leg de tortilla's op een platte schaal op elkaar en strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.